Zesde plaats voor Theo in Genève

Theo heeft tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Genève zijn kansen op een hoge klassering vergooit. Timmerman kwam te snel in de eerste marathonhindernis van het parcours en kwam in een verkeerde poort terecht. Hierdoor kreeg de vierspanrijder 20 strafseconden aangerekend en eindigde hij op de zesde plaats. De Australische viervoudig Wereldbekerwinnaar Boyd Exell eiste de eindoverwinning voor zich op.


“Ik wilde te veel en heb mijn kansen zelf vergooid. Echt balen,” vertelt Timmerman. “Ik kwam te snel in de marathonhindernis en schoot verkeerd. Ik kon niet meer achterwaarts en was gedwongen om rechtdoor te gaan waardoor ik een poort van de verkeerde kant nam en 20 strafseconden kreeg. Ik wilde echt graag winnen en de paarden liepen fantastisch. Je moet alleen ook een beetje geluk hebben en dat had ik hier helaas niet.”

Timmerman heeft in Genève slechts twee Wereldbekerpunten verdiend en moet tijdens de volgende wedstrijd in Londen Olympia bij de eerste twee eindigen wil hij in aanmerking komen voor een finaleplaats in Bordeaux:

Boyd Exell liet zijn concurrenten Tomas Eriksson en Werner Ulrich ver achter zich in het lange en technische parcours van de Duitse parcoursbouwer Falk Böhnisch, waarin een spectaculaire waterpartij was opgenomen. Exell reed twee foutloze omlopen en stelde zijn derde overwinning van dit seizoen zeker.


De volgende Wereldbekerwedstrijd vierspannen wordt gehouden in Londen Olympia (Groot Brittannië) op 19 en 20 december. Theo Timmerman en Koos de Ronde (Zwartewaal) komen er voor Nederland aan de start.

Klik hier voor het fotoalbum