Theo zoekt vorm in Stuttgart

Theo reed afgelopen weekend in de Schleyer Halle in Stuttgart zijn eerste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen en eindigde als zesde. Ook IJsbrand startte in Stuttgart en werd tweede, achter topfavoriet Boyd Exell.

Theo gaf vooral zichzelf de schuld van zijn zesde plaats: “De paarden zijn goed, ze lopen heel makkelijk en soepel. Ik moet zelf veel sneller worden. Ik heb de afgelopen weken met dit vierspan deelgenomen aan een aantal nationale indoor wedstrijden, maar het niveau en de atmosfeer zijn niet te vergelijken met een Wereldbekerwedstrijd. Ik heb nog drie wedstrijden te gaan, dus ik ga er alles aan doen om de volgende wedstrijd sneller te zijn.” Timmerman was zeer te spreken over zijn nieuwe achterspan, bestaande uit de 13-jarige Bonusz en de 12-jarige Nemo, die uit zijn outdoorspan komt.

De volgende Wereldbekerwedstrijden vierspannen wordt gehouden in het Stockholm (Zweden) en Boedapest (Hongarije), beiden op 1 en 2 december. De drie Nederlandse vierspanrijders IJsbrand Chardon, Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman starten in Boedapest.

Klik hier voor het fotoalbum.