Theo vecht zich terug in Boedapest

Theo Timmerman zette afgelopen weekend een fantastische prestatie neer in de Wereldbekerwedstrijd in de Hongaarse hoofdstad Boedapest en eindigde achter Chardon op de tweede plaats.


Theo Timmerman vocht zich heel knap terug in Boedapest na zijn mindere optreden in Stuttgart: “Ik ben superblij,” vertelt Theo Timmerman. “In Stuttgart moest ik mijn vaste achterpaard Boris missen, maar hier kon ik hem weer inzetten en dat wierp gelijk zijn vruchten af.” Timmerman plaatste zich voor de winning round en ging vol voor de winst. “Vorig jaar heb ik mijn indoorpaarden te veel dressuurmatig gereden waardoor het me aan snelheid ontbrak. Nu rijd ik ze veel meer onder druk, in het parcours laten ze toch wel los en daardoor kan ik veel sneller rijden. Ik ging voor de eerste plaats en ben heel blij dat ik me er bij heb kunnen rijden. De finale in Bordeaux komt nu toch wel weer een stukje dichterbij,” aldus Timmerman, die zijn hoop op een finaleplaats na zijn zesde plaats in Stuttgart eigenlijk al een beetje had opgegeven.

De volgende Wereldbekerwedstrijd vierspannen wordt gehouden in Genève (Zwitserland) op 7 en 8 december. Theo Timmerman komt er als enige voor Nederland aan de start.

Klik hier voor het Fotoalbum.

Klik hier voor de video's.