Theo Timmerman

Theo Timmerman (06-10-1964)

Theo groeide op in Schiedam. Toen hij 16 jaar oud was, verhuisde hij met zijn familie naar het Brabantse Best. Theo was altijd al geïnteresseerd in paarden en pony’s en eindelijk was het dan zo ver: voor zijn eerste verjaardag in het nieuwe huis in Best kreeg hij een Shetlander kado!

Deze spande hij gelijk in en al gauw kreeg Theo na een Welsh pony en een Haflinger een tuiger in handen waarmee hij voorgoed de overstap maakte naar de paarden. Bij de tuiger werd een spangenoot gevonden en het eerste tweespan was een feit.

Rond 1981 stapte Theo over naar de wedstrijdsport met twee vossen. Een paar jaar later kreeg Theo twee hengsten, volle broers, tot zijn beschikking waarmee hij in 1985 voor het eerst op een wedstrijd startte in Lunteren. Met geleende paarden, geleend tuig en een geleende koets wist Theo de wedstrijd zeer succesvol te beëindigen. Hoewel hij het eerst niet wilde, liet hij zich tijdens deze wedstrijd toch overhalen om zijn vierspanvergunning te halen en werd hij vanaf 1987 actief in de vierspansport.

Na een tiental jaren als trainer en koetsier te hebben gewerkt in onder andere Nederland, Italië, Duitsland en de Verenigde Staten streek Theo in 1998 weer neer in Nederland. Door onder andere paarden te leveren en te trainen voor buitenlandse menners kon hij zijn eigen vierspan bekostigen.

Sinds 2004 werkt Theo nauw samen met Hennie Hagen van Fyto Horse Care in Putten. Theo nam voor het eerst deel aan een Wereldkampioenschap in 1994 in Den Haag.

In 1996 maakte hij deel uit van het bronzen team op het WK in Aken, waar hij individueel 12de werd. In 2008 eindigde hij op de 11de plaats op het WK in Beesd en op het WK in Kentucky 2010 maakte hij deel uit van het gouden team en behaalde hij individueel de zesde plaats.