Sanny Dijkhuis

Sanny Dijkuis (30-11-1971)

Sanny groeide op in Putten als helft van een tweeling in een gezin met vier kinderen. Haar tweelingbroer Rob rijdt vierspan pony klasse 3. Naast turnen en zwemmen begon Sanny op zevenjarige leeftijd met ponyrijden. De paardensport was de familie Dijkhuis niet vreemd, want vader was tot 1976 manegehouder en alle familieleden hadden wel ‘iets’ met de paardensport.


Toen Sanny negen jaar was, kreeg ze samen met haar tweelingbroer hun eerste eigen pony
, Unicum van Hoekhorst Killy. Ze moesten laten zien of ze echt serieus wilden rijden en pas dan zou er een tweede pony bijkomen.

In maart 1983 kwam de vierjarige Engels volbloed Valentino er bij. De ruin was volkomen verpest, maar dankzij een langdurige blessure waardoor de training vanaf de basis opgepakt moest worden, wist Sanny hem binnen een jaar naar Z-niveau dressuur te rijden.
Dressuur was Sanny’s grote passie, ze werd zelfs uitgenodigd om bij het Nederlandse team te komen trainen, maar dat was financieel niet haalbaar.
In 1989 kwam het eerste grote paard op stal, Casino. Ondertussen had broer Rob besloten te stoppen met ponyrijden en in plaats daarvan te gaan mennen, met een mini shetlander! Dit was Sanny’s eerste kennismaking met de mensport.

In december 1994 leerde Sanny Hennie Hagen kennen die haar serieus wegwijs maakte in de mensport. Sanny werd Hennie’s vaste groom van het vierspan en leerde haar twee-en vierspanrijden.
In september 1996 reed Sanny haar eerste onofficiële vierspanwedstrijd in Lunteren. Na een seizoen tweespan te hebben gereden en twee seizoenen met het vierspan, kwam Sanny na een ernstig ongeluk met het vierspan in Schalkhaar tot de conclusie dat vierspanrijden iets te veel van het goed was voor haar. Ze koos definitief voor het tweespan.
In de jaren die volgden was Sanny steeds actief als groom bij Hennie en in 2008 pakte ze het wedstrijdrijden met haar tweespan weer op. Inmiddels was Sanny ook regelmatig als navigator te vinden op het rijtuig bij Theo Timmerman en door de drukke wedstrijdkalender lukte het niet om in 2009 zelf wedstrijden te rijden.

In 2010 zette Sanny alles op alles om voldoende winstpunten te halen voor de overstap naar de klasse 4. Dit lukte en in Assen op 11 en 12 september 2010 reed Sanny haar eerste klasse 4 wedstrijd.