Mede dankzij Theo opnieuw goud in Aken

Mede dankzij de sterke prestaties van Theo behaalde het Nederlandse vierspanteam opnieuw goud in de landenwedstrijd van Aken. In het individuele klassement greep Theo met zijn vierde plaats net naast het podium.

In de individuele dressuur hield Theo perfect aansluiting met de top door de derde plaats te behalen. In de vaardigheid zat het even tegen en tikte Theo twee balletjes van de kegels. Voor aanvang van de marathon stond Theo als vijfde geklasseerd. In dit onderdeel presteerde de sterke allrounder uitstekend en was na afloop van de marathon goed te spreken over zijn prestatie: “Als er geen twee ballen gevallen waren, zou ik in de marathon onder de honderd punten zijn gebleven. Het gebeurde ook beide keren bij een buitenwending. Ik heb Boris in de marathon niet opgesteld. Hij heeft sinds 2004 alle marathons gelopen. Voor Boy was het na Windsor pas de tweede keer dat hij meeliep. Daar heb ik Draco noodgedwongen rechts voor gezet. Dat is mooi uitgepakt. Hem heb ik daar nu weer gebruikt. Als ik mijn normale vaste opstelling heb, ben ik denk ik nog sterker dan nu.”
In de afsluitende vaardigheidsproef voor het landenklassement bleef Theo met slechts luttele strafpunten voor tijdsoverschrijding lang aan de leiding en uiteindelijk wisten slechts twee deelnemers het zeer technische parcours foutloos binnen de tijd af te leggen. Theo werd derde in dit laatste onderdeel en zijn score telde evenals zijn dressuur-en marathonscore mee voor het landenteam dat te sterk was voor Duitsland en Zweden.

Klik hier voor het fotoalbum

Klik hier voor de uitslagen