Derde plaats voor Theo in Lähden

Theo is afgelopen weekend op de mooie derde plaats geëindigd in de internationale vierspanwedstrijd en tevens observatiewedstrijd in het Duitse Lähden. De wedstrijd werd gewonnen door Koos de Ronde, die de Amerikaan Chester Weber van de eerste plaats stootte.


Theo legde de basis voor zijn uitstekende prestatie in de dressuur, waarin hij de derde plaats behaalde. Theo has als nadeel dat hij als eerste van start moest in het 38 deelnemers tellende veld, wat hem zeker twee strafpunten kostte: “Het was jammer dat ik als eerste moest starten, dan geeft de jury niet makkelijk punten weg. Mijn span liep goed, een score van 40 strafpunten had beter bij mijn prestatie gepast.” Weber won de dressuur, voor Chardon. In de zware marathon reed Theo een paar goede en een paar minder goede hindernissen en eindigde hij op de zevende plaats. In het tussenklassement stond Theo als vierde, maar dankzij een super gereden foutloze vaardigheidsproef met slechts 1,03 strafpunt voor tijdsoverschrijding klom hij naar de derde plaats in de eindstand. Voor bondscoach Harry de Ruyter was Lähden na Windsor de tweede observatiewedstrijd voor het WK, dat van 15 tot en met 19 augustus wordt gehouden in Riesenbeck. Theo heeft wederom zijn visitekaartje afgegeven en laten zien, dat hij zowel individueel als voor het team zeer sterke prestaties kan neerzetten.

Sanny was uitgenodigd om deel te nemen aan de nationale tweespanrubriek in Lähden. Met Prince en Vidal werd Sanny na de 15de plaats in de dressuur, de 21ste plaats in de marathon en de 24ste plaats in de zeer scherpe vaardigheid 22ste in het eindklassement.

Klik hier voor de uitslagen.